4 Temmuz 2009 Cumartesi

“Merhaba Yozgat” gazetesi 1 yaşında

Yozgat’ın günlük gazetelerinden “Merhaba Yozgat”, bu gün birinci yaşgününü kutluyor. 4 Temmuz 2008 Cuma günü yayın hayatına başlayan “Merhaba Yozgat” gazetesi, 1 yılını geride bıraktı.

“Merhaba Yozgat”ın 1 yaşını doldurmuş olması münasebetiyle, sahibi ve köşeyazarları birer değerlendirme yazısı kaleme aldılar.

Cuma günü Regaib Kandili’nde çıkmıştı

Gazetenin İmtiyaz Sahibi Ahmet Büyüksoy, “Fidan meyve vermeye başladı” başlıklı yazısında, “Merhaba Yozgat”ın geride kalan 1 yılını değerlendirdi. Büyüksoy, gazetenin bundan sonraki yayın çizgisinin nasıl olacağına dair açıklamalarda da bulundu.

Büyüksoy, “Merhaba Yozgat”ın geçen yıl Regaib Kandili’nde ve Cuma günü yayın hayatına başladığını hatırlatarak, “Merhaba Yozgat Gazetemizi bu günde çıkartmamız manevi bir güzellik olmuştu” diye yazdı. Büyüksoy, “Merhaba Yozgat”ın millî ve manevî değerlere bağlı kalacağını da belirtti.

Yozgat için çalışmanın bir bedeli var

Basın sektöründe “yetişmiş eleman” ve “fikir işçisi” sayısının oldukça az olmasının Yozgat basınının probemlerinden birisi olduğunu belirten Büyüksoy, yayına başladıklarında bazı meslektaşlarının gazeteye 3-5 ay ömür biçtiklerini hatırlattı. Büyüksoy, “Bunların hepsini hoşgörüyle, tebessümle karşıladık. Yozgat’ta her kim, kim adına bir iş yapıyorsa, bilesiniz ki bir bedel ödüyor” diye yazdı.

Büyüksoy, çıktıkları yolun uzun ince bir yol olduğunu; önünün yokuş, güzergâhının dikenli tellerle çevrili, düz arazilerinin mayınlı olduğunu bilerek yayına başladıklarını ifade etti.

Ahmet Büyüksoy, “Merhaba Yozgat”ın bundan sonraki yayın politikasının nasıl olacağını da şöyle özetledi:

Yapıcı, millî ve manevî değerlere bağlı olacağız

“Mutedil, dengeli bir dil kullanacaktır. Kaba ve kırıcı bir biçimde hiçbir zümre, sınıf, meşrep yandaşlığı yada karşıtlığı yapmayacaktır. Yapıcı, ıslah edici, imar edici bir yapıya sahip olacaktır. Ana temamız ehliyet ve liyakattir. Gazetemiz dün olduğu gibi bugün de özel ve tüzel kişilerin hak ve hukukuna yönelik iftira, karalama, tahkir ve tezyife hiçbir durumda yer vermeyecektir. Hiç kimseye karşı meşru ve ahlâkî olmayan bir mücadele yönetimi içine girmeyecektir.

Gazetemizin ideolojisi ve kendine özgü siyasî çizgisi elbette vardır. Fakat kaba, çiğ ve göze batan siyasî dilden özenle kaçınacaktır. Amacımız doğru, güvenilir, objektif yayıncılık, ilkeli ve dürüst haber anlayışı ile Yozgat insanının saygı ve beğenisini kazanarak herkese uzanan bir el, tutunacak bir dal olacaktır.

Hedef kitlemize gelince... Gazetemiz, millî ve manevî değerlerimize bağlı kalacaktır. İçinde yaşadığımız toplumda diyaloğun gelişmesi, hoşgörü kavramının zemin bulması için olanca gücümüzle çalışmayı hedefleyen bir gazete olmaya devam edeceğiz.”

Hiç yorum yok: