22 Nisan 2009 Çarşamba

Soyer’den mahallî basına dayanışma çağrısı

Geçen Ocak ayında “resmî ilân kavgası” ile çalkalanan Yozgat basınında bugünlerde “birlik-beraberlik” rüzgârları esiyor.

Yozgat Haber gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni İnan Soyer, 13’üncü kuruluş yıldönümünü kutlayan Yeni Ufuk gazetesine ve bu vesileyle ziyaret ettiği Merhaba gazetesine “dayanışma” çağrısı yaptı.

İnan Soyer, Merhaba gazetesi çıkmadan önce, “üç bizim için uğurlu rakamdır, dörde tahammül edemeyiz” diyerek, Merhaba’nın sahibi Ahmet Büyüksoy’a “Biz hedef büyüttük, işin zannettiğin gibi kolay değil. Çıta artık daha yüksek. Gel bu işten vazgeç” çağrısı yapmıştı.

Çaylak: Yeni Ufuk’la birlikte tek seslilik ortadan kalktı

Yeni Ufuk zazetesi çalışanları, gazetenin 13. yaş gününü meslektaşlarıyla birlikte yaşgünü pastasını keserek kutladılar.

Kutlamada İnan Soyer, Bekir Çaylak, Muammer Karadeli, Seyfi Çelikkaya, Ömer Ertuğrul, Hamdullah Akdoğan, Cemil Mermertaş, Sevilay Başkurt, Esra Çaylak, Sevil Akdoğan, Murat Kayaaslan, Emre Aslan, Emre Şahin, Fatih Özdemir, Bilal Yeşilkaya, Özlem Çelikkaya, Gökhan Doğan, Volkan Acer ve Kadir Görgülü yer aldı.

Yeni Ufuk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Muammer Karadeli, 13 yıl önce yayın hayatına başlayan gazetenin yayın hayatını tarafsız bir şekilde sürdürdüğünü belirterek, “Bıkmadan, usanmadan, her zaman Yozgat ve Yozgat halkının menfaatini kolladık. Bundan sonrada aynı şekilde devam edeceğiz” dedi.

Yeni Ufuk Gazetesi Sahibi Bekir Çaylak da, Yeni Ufuk gazetesiyle 13 yıl önce Yozgat’ta tek sesliliğin ortadan kalktığını söyledi.

Soyer: Dün dünde kaldı, yeni bir şey yapmak lâzım

Soyer, “Nice 13 yıllara Yeni Ufuk” başlıklı yazısında, “Dün dünde kaldı maalesef. Yeni bir şey yapmak lâzım. Ki yapacağız… Bu gün arkadaşlarımla birlikte Yeni Ufuk gazetesine tebrike gideceğiz. ‘Biriz / beraberiz’ mesajı vereceğiz” diye yazdı. Soyer, Yeni Ufuk’a yaptığı ziyaret vesilesiyle, daha önce çıkışına karşı çıktığı Merhaba gazetesini de ziyaret etti.

Büyüksoy: Ortak amaca hizmet için dayanışma gerekir

Yozgat Haber’de “Yerel basın el ele” başlığıyla yayınlanan habere göre, İnan Soyer, ziyarette, “yerel basının sorunları”na ve “bundan sonraki süreçte yapılması gerekenler”e dair görüşlerini dile getirdi. Habere göre, Merhaba gazetesi sahibi Ahmet Büyüksoy da, Yozgat’ta birlik ve beraberliğin sağlanması noktasında gerekli adımların atılması gerektiğine vurgu yaptı. Büyüksoy, “Ortak amaca hizmet eden kuruluşların bir bütünlük içerisinde olması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Merhaba gazetesi, “Basının güçlenmesi birliktelikle olur” başlığıyla yayınladığı ziyaret haberinde, “Yozgat’ta yerel basın kuruluşlarının dayanışmasına yönelik adımlar atılmaya başlandı” ifadesini kullandı.

Görüşmede sıcak mesajlar

Yozgat Haber Genel Yayın Yönetmeni İnan Soyer, meslekdaşlarına yaptıkları ziyaretleri değerlendirdiği “Bir büyük aileyiz biz” başlıklı yazısında, Merhaba gazetesinin sahibi Ahmet Büyüksoy’un ‘Köydeki konak her zaman emrinize âmâde’ dediğini kaydetti. Soyer ayrıca, “Celâl Doğru’nun bahçesi öteden beri herkese tahsisli zaten” diye yazdı. Soyer, yazısını şöyle tamamladı:

Biz bir aileyiz

“Bu yaz bizim yani büyük âilemizin sık sık haberlere konu edildiğine şahit olursanız, hayra yorunuz lütfen! Dövüşürüz, çekişiriz, ayrı düşeriz, küseriz, darılırız.. Ama birbirimizden kopamayız.. Çünkü bir büyük âileyiz biz!..”

Çerçeve dışında kalanlar

İnan soyer, yazısında, meslektaşlarıyla toplu halde fotoğraf çektirdiklerini ancak bazı gazetecilerin ‘yer darlığı’ sebebiyle fotoğraf çerçevesine sığmadıklarını belirtti. Merhaba çalışanlarının da bu fotoğraf karesinde yer almalarını arzu ettiğini kaydeden Soyer, bu konuda şunları yazdı:

“Bana kalsaydı, bu tabloya diğer meslektaşlarımı da dâhil ederdim. Uzak duran arkadaşlara şimdilik bir sözüm yok; lâkin Merhaba Gazetesi personeli bu karede olabilirdi pekâlâ. ‘Burası dar, gelin caddeye inelim ve daha geniş açıdan fotoğraf çekinelim’ dedim, gülüşmelere yol açtı. Eminim ki, espri yaptım zannedildi. Samimiydim oysa. Keşke caddeye çıksaydık da orada bulunan ama yer darlığından kareye sığmayan arkadaşlarımızı da görüntüye dâhil etseydik. Tarihe de not düşmüş olurduk hem. Evet... Bu karede Merhaba Gazetesi’ne vücut veren arkadaşlarımız da yer almalıydı ve birlik beraberlik görüntüsü taçlandırılmalıydı. İnanıyorum ki davet etseydim reddedilmezdim. Keşke akletseydim.”

Mermertaş: Samimi olursak, neden olmasın?

Merhaba’nın Genel Yayın Yönetmeni Çetin Mermertaş da, “Biz bize” başlıklı yazısında, Yozgat Haber’in ziyaretini ve Soyer’in dayanışma çağrısını “Yeni bir başlangıç adına dün gerçekleştirilen ziyareti anlamlı buluyorum” diye değerlendirdi. Mermertaş, bu konuda şunları yazdı:

“Dün Yozgat Haber gazetesi ziyarette bulundu. Bunda ne var diyeceksiniz? Şöyle bir bakın; basın kuruluşları, yıldönümleri dışında bir araya gelebiliyorlar mı? Kendi sorunlarını paylaşabiliyorlar mı? Özeleştiri yapıp, kendilerine yön çizebiliyorlar mı? Yeni bir başlangıç adına dün gerçekleştirilen ziyareti anlamlı buluyorum. Samimi bir ortamda, paylaşmayı, bütünleşmeyi, birleşmeyi sağlayacak bir adım… Rakip olmak anlayışından ziyade, kalitede rekabete atılan bir adım olarak değerlendiriyorum. Sonu gelir mi? Neden olmasın? Yeter ki, biz bize yeteceğimizi anlayalım. Birbirimize karşı samimi, içten, destek verecek adımları atalım…”

Hiç yorum yok: