5 Şubat 2009 Perşembe

Yusuf Koçsoy, Yozgat Haber’den ayrılıyor

“Yozgat Haber” gazetesi yazarlarından Yusuf Koçsoy, dün bir veda yazısı yayınlayarak, gazetesinden ayrıldığını duyurdu. Koçsoy, yazısını “Eğer Allah nasip ettiyse, başka bir köşede buluşmak üzere…” diye tamamladı.

Yozgat Haber gazetesi yazarlarından Yusuf Koçsoy, gazeteden ayrılıyor. “Gündem” isimli köşesinde dün “Yozgat Haber’e veda” başlıklı bir yazı yayınlayan Yusuf Koçsoy, kendisini gazeteye Genel Yayın Müdürü İnan Soyer’in davet ettiğini belirttiği yazısında, şunları kaydetti:

“Eğer ki ‘yazmaya davet’ lutfa muhatap bir davranış ise, lutfetmiş olmalarından dolayı İnan Soyer ve Ruhi Bacanlı’ya müteşekkirim.

Yozgat Haber, 19 Mayıs 2008’de renkli ve büyük boy gazete dönemini başlatarak yeni bir çığır açtı ve o çığırda ‘yazarak’ yer almak görevimiz oldu.

Nasıl ki insanlar doğar-yaşar-ölürse ve nasıl ki bir yazının girişi-gelişmesi-sonucu varsa, bir gazete yazarı için de bir köşeye başlamak-yürütmek-sonlandırmak olmalı. ‘Kader’ denilen şey bu olsa gerek;: Baş ve son…

‘Doğum’ ve ‘Ölüm’…

Her doğum, ‘kutlamayı’ hak eden mutlu bir başlangıçtır. Her ölüm de elim bir son. ‘Ölüm’ün hayırlısının da olduğuna inanıyorum. Hoş olmasa da, keyifli olmasa da, kişinin her gün yazdığı bir köşeye ‘hoşlukla’ veda etmesi yine de güzel.

Yozgat Haber’e güzellikler, güzel günler, can-ı gönülden başarılar diliyorum. Eğer Allah nasip ettiyse, başka bir köşede görüşmek üzere…”

Koçsoy ve Soyer, 10 bin TL tazminata mahkûm olmuştu

Yusuf Koçsoy’un, 28 Haziran’da yayınlanan “Korktular ve kaçtılar “ başlıklı yazısı sebebiyle, Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Belediye Başkanı Yusuf Başer, Koçsoy ve gazetenin Genel Yayın Müdürü İnan Soyer aleyhine manevî tazminat davası açmışlardı.

22 Aralık’ta sonuçlanan davada mahkeme, Yozgat Haber” gazetesi yazarı Yusuf Koçsoy’un “Korktular ve Kaçtılar” başlıklı köşe yazısında Vali Çiçek ve Belediye Başkanı Başer’e hakaret edildiğine hükmetmişti. Mahkeme, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni İnan Soyer ve Köşe yazarı Yusuf Koçsoy’a 5’er bin YTL manevî tazminat cezası vermişti.

Hiç yorum yok: