26 Şubat 2009 Perşembe

Erkılıç ve Kurban, “ayrıcalıklı” olmayan hizmeti “hizmet” olarak kabul etmiyor

İleri gazetesi yazarları Seda Erkılıç ve Evren Kurban, hükümetin Yozgat’a getirdiği hizmet başka illere de götürülmüşse, bu hizmeti “hizmet” olarak kabul etmiyorlar. Gazeteciler açıkça “ayrıcalık” istediklerini yazıyorlar.

Yazarlar, bu taleplerine gerekçe olarak da, önceki seçimlerde AK Parti’ye verilen yüksek orandaki oyları gösteriyorlar.

Yazarlar, Yozgat’a “ayrıcalık” istiyorlar

İleri gazetesi Yazı İşleri Müdürü Seda Erkılıç, “Bu gün büyük gün” başlıklı yazısında, Yozgat’a üniversite kurulmuş olmasını değerlendirirken, sadece Yozgat’a değil başka pek çok ile daha üniversite kurulduğunu belirtip, bunun sadece Yozgat’a yapılmış bir yatırım veya ‘ayrıcalık’ olmadığını yazdı. Erkılıç, Yozgat’a yapılan ya da yapılmakta olan duble yolları, barajları, hızlı tren hattını ve getirilen doğalgaz hizmetini de aynı şekilde değerlendirip, “Bunlar da tek Yozgat’a yapılmış bir yatırım veya ayrıcalık değil hiç biri” dedi.

Aynı gazetenin bir başka yazarı Evren Kurban da, “Yarın hesap göreceğiz” başlıklı yazısında, Yozgat’a getirilen toplu konut, adliye sarayları, üniversite, doğalgaz, duble yollar gibi bazı hizmetleri, başka illere de götürülmüş hizmetler olduğu için yetersiz buldu. Kurban, “Bu çalışmalar ülkenin dört bir yanında gerçekleştirildi. Peki Yozgat’ı önemseyen Başbakan, Yozgat’a harici olarak ne verdi?” diye sordu.

Hiç yorum yok: