20 Aralık 2009 Pazar

Yozgat’ı devlet düşmanı gibi gösteren film sponsor bulamamış, İleri gazetesi de bu duruma üzülmüş!..

Yorum – Sürur Öztürk

Yozgat’ta günlük olarak yayınlanan İleri gazetesinin bu günkü manşet haberini okuyunca, bilerek ya da bilmeyerek, farkında olarak ya da olmayarak Yozgat düşmanlığı yapanlara Allah akıl fikir versin demekten kendimi alamadım.

10 Aralık 2009 Perşembe

Savcılık, gazeteci Karadeli hakkında dava açtı

Yozgat Cumhuriyet Savcılığı, Yeni Ufuk gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Muammer Karadeli hakkında, “şantaj” suçlamasıyla dava açtı.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Acar, Tıp Fakültesi Hastanesine tıbbî malzeme alımı ihalesi ile ilgili olarak, yayın yoluyla şantaj yaptığı iddiasıyla, Yeni Ufuk gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve MM Medikal firmasının sahibi Muammer Karadeli hakkında Yozgat Cumhuriyet Savcılığı’na şikâyette bulunmuşlardı.

Savcılık, “şantaj” suçlamasıyla, gazeteci Muammer Karadeli hakkında ceza davası açtı. Davanın ilk duruşması, 9 Mart 2010 tarihinde görülecek.

4 Aralık 2009 Cuma

Haberin başlığına mı inanlım, içeriğine mi?

Haber–İnceleme / Sürur Öztürk

Yozgat Haber gazetesinin, “Yozgat fakirleşiyor” başlığıyla manşetten yayınladığı haberin içeriğinde verilen rakamlar, Yozgat’ın fakirleştiğini değil, tersine zenginleştiğini gösteriyor. Ya rakamlar yanlış, ya da haberin başlığı… Acaba hangisi?