28 Ocak 2009 Çarşamba

Yozgat’ta yeni bir günlük gazete daha çıkar mı?

Yozgat’ta 15 günde bir yayınlanan “Yozgat” gazetesinin sahibi Osman Hakan Kiracı, köşe yazısında, gazetesini günlük gazeteye çevirebileceğinin işaretini verdi. Kiracı’nın bu cümlesini İleri gazetesi “Yozgat gündemine bomba gibi düştü” diye değerlendirdi. “Yozgat Haber” gazetesinin Yayın Yönetmeni İnan Soyer ise, Yozgat’ta dördüncü bir gazete çıkmasına tahammül edemeyeceğini daha önce Merhaba gazetesinin çıkışı sebebiyle dile getirmişti. Kiracı’nın günlük gazete çıkarıp çıkarmayacağı merak ediliyor.

Yozgat’ta 15 günde bir küçük boy olarak yayınlanan “Yozgat” gazetesinin sahibi Osman Hakan Kiracı, “Yozgat Haber” ile “İleri” gazetesi arasındaki tartışmayı haber olarak yayınladığı için kendisine yöneltilen eleştirilere köşe yazısında cevap verdi.

Kiracı, “Yerel basında ilan kavgasına dair” başlıklı yazısında, eleştirilere cevap verdikten sonra, 15 günde bir yayınlanan gazetesini günlük gazeteye çevirebileceğinin işaretini verdi.

“Yerel basında ilan kavgasına dair” başlıklı yazısında, köşe yazılarında kendisine hakaret ettiklerini öne sürdüğü gazeteciler hakkında manevî tazminat davası açacağını duyuran Kiracı, başka bir duyuruda daha bulundu.

Geçmişte 24 yıl günlük gazete çıkardığını hatırlatan Kiracı, daha önce bazı dostlarının kendisine, “Günlük gazete işinde meydanı sakın bunlara bırakma. Bunlar palazlandıkça rahat durmazlar, topu da önce sana çevirirler” dediğini belirterek, bu tavsiyeyi dinlemediği için pişman olduğunu ifade etti. Kiracı, yazısına şöyle devam etti:

“Meğer dostlarım çok haklıymış. Hayatımın en büyük hatasını yapmışım. Eğer, iki sevgili yavrumun ‘Artık siz de İstanbul’a gelin’ davetlerine karşı direnip Yozgat’ta kalırsam, ‘Birlikte güzel bir günlük gazete çıkaralım’ diyen sermayedar dostlarımın tekliflerine kapı aralamak artık bize farz oldu…”

Yozgat gazetesi sahibi Osman Hakan Kiracı’nın bu cümlesi, Yozgat medyasında çalkantıya sebep oldu.

İleri gazetesi, “Osman Kiracı sermayedar dostlarına çağrı yaptı” başlığıyla yayınladığı haberde, Kiracı’nın açıklamasının “Yozgat gündemine bomba gibi düştüğünü” yazdı. Kayhan, “Acaba Kiracı’nın ‘sermayedar dostlarım’ diye bahsettiği kişiler, kimler çok merak ettim!” diye yazdı. Kayhan, yazısında, Yozgat’ta günlük olarak yayınlanan dördüncü bir gazete çıkmasından rahatsız olmayacağını da belirtti.

(Devam edecek…)

24 Ocak 2009 Cumartesi

İleri’nin Valilik turları

İleri gazetesi yöneticilerinin bu ay içinde Yozgat Valiliği’ne yaptığı ziyaretler dikkat çekiyor.

İleri Gazetesi Sahibi Mükremin Kayhan’ın, Ocak ayının ilk günlerinde Ankara’dan gelerek Yozgat Valisi ve Belediye Başkanı’na yaptığı ziyaretin ardından, dün de İleri’nin Genel Yayın Yönetmeni Yasin Nazım Kayhan ve Yazı İşleri Müdürü Seda Erkılıç’ın Vali Yardımcısı Mustafa İngenç’i ziyaret etmeleri, dikkat çekti.

Yozgat’ın mahallî gazetelerinden İleri’nin Genel Yayın Yönetmeni Yasin Nazım Kayhan ile Yazı İşleri Müdürü Seda Erkılıç, dün (23 Ocak) Yozgat Vali Yardımcısı Mustafa İngenç’i makamında ziyaret ettiler.

Ankara’dan Mükremin geldi

5 Ocak’ta Ankara’dan Yozgat’a gelen İleri Gazetesi’nin Sahibi Mükremin Kayhan da, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer’i makamlarında ziyaret etmişti.

İleri gazetesinde 7 Ocak’ta yayınlanan ziyaret haberinde Kayhan’ın Vali Çiçek’le yaptığı görüşmede “Yozgat’ın dünü, bugünü ve geleceğinin ele alındığı” belirtilmişti. Kayhan’ın, Belediye Başkanı Başer’e yaptığı ziyaretin de, “adaylığını tebrik” amacını taşıdığı kaydedilmişti.

Resmî ilân kavgası

Kısa bir süre önce ebadını büyütüp sayfa sayısını artıran İleri gazetesi, resmî ilânlardan aldığı payın artırılması için Yozgat Valiliği’ne müracaatta bulunmuştu. İleri’nin bu teşebbüsü, daha önce ebadını büyütüp sayfa sayısını artıran Yozgat Haber gazetesi yönetimini rahatsız etmiş, karşılıklı olarak yapılan yayınlarla sert tartışmalar yaşanmıştı.